پلام

گیلان، رودسر، اشکورات، روستای پلام

پلام

گیلان، رودسر، اشکورات، روستای پلام

پلام

تقدیم به شهیدان گلزار پلام
*******************************
شهید سیروس آقاجانی
فرزند: آقاجان
تاریخ تولد: 1343/03/12
تاریخ شهادت: 1364/02/05
محل شهادت: مریوان
*******************************
شهید ایرج اکبری
فرزند: موسی
تاریخ تولد: 1345/03/15
تاریخ شهادت: 1367/04/04
محل شهادت: طلائیه اهواز

آخرین نظرات

تندیرسان و پخت نان (کولاس و کماج) در اشکورات

سه شنبه, ۱۴ مرداد ۱۳۹۳، ۱۰:۳۹ ب.ظ

تهیه نان


نحوه نصب تنور سفالی در زمین:


تهیه نان
تهیه خمیر و پخت نان

تهیه خمیر:
پیش از آماده کردن خمیر، همیشه مقداری خمیر به اندازه‌ی تقریبی یک مشت نگه داشته می‌شود که به اصطلاح «خمیر ترش » می‌گویند که همان مایه‌ی خمیر است و در ظرفی نگه داری می‌شود.

با موجود بودن خمیر ترش، دو مَن آرد کهنه (حدود ۱۰ کیلو) را درظرفی ریخته ، دو مشت نمک اضافه و آرام آرام آب را بدان می‌افزایند و در همان حال خمیر را ورز می‌دهند.

مایه‌ی خمیر (خمیر ترش یا همان خمیری که به عنوان مایه‌ی خمیر همیشه نگه داشته می‌شود) را در آبی که به آرد اضافه می‌شود حل کرده و با هم ورز می‌دهند.

تهیه نان

تهیه نان

پس از آن که خوب ورز داده شد ظرف را به مدت ۲ ساعت با پارچه و لحاف می‌پوشانند تا به اصطلاح وَر بیاید (همان ترش شدن خمیر) و از درون بادیه سر ریز شود.

پس از آن دوباره روی ظرف را باز کرده و مجدداً شروع به ورز دادن خمیر می‌کنند، این کار در بهبود کیفیت نان موثر است. این‌بار برای حدود یک ربع باید صبر نمود.
 

تهیه نان

تهیه نان

در این فاصله می‌باید تنور آماده شود.

تهیه نان

تهیه نان

برخی لوازم مورد نیاز برای پخت نان عبارتند :

1. کیسه‌ی نانوایی:
(کیسه یا دستمالی که نانوا دور دست خود می‌پیچد تا دستش در مجاورت با آتش نسوزد)

2. نان کر :
تخته ای چوبی به طول یک متر و عرض ۳۰ سانتی متر که چانه های خمیر را بر روی آن پهن می کنند.

3. ماشه :

ابزاری آهنی با دو لبه که برای گرفتن نان از تنور استفاده می شود.

4. دیماشور :

مایعی که از ترکیبات ماست یا دوغ و ترکیب آب برای راحت تر پهن کردن خمیر استفاده می شود.

5. اسوم:

ابزار کوچک فلزی برای جدا کردن تکه های نان چسبیده داخل تنور.

در این عکس کلیه لوازم مورد استفاده برای پخت نان سنتی مشاهده می شود:

تهیه نان

تهیه نان

تهیه نان

به نقل از روستای ولنی

پلام دات آی آر  (۲)

۱۰ خرداد ۹۴ ، ۱۷:۴۹ مسعوداقاجانی
یادش بخیر.الان که ازاین نون ها نداریم.
حیرت آور! این بلاگ خیلی شبیه به وبلاگ قدیمی من است! این موضوع کاملا متفاوت است اما تقریبا همان طرح و طراحی را دارد. انتخاب بزرگی از
رنگ ها

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">