پلام

گیلان، رودسر، اشکورات، روستای پلام

پلام

گیلان، رودسر، اشکورات، روستای پلام

پلام

تقدیم به شهیدان گلزار پلام
*******************************
شهید سیروس آقاجانی
فرزند: آقاجان
تاریخ تولد: 1343/03/12
تاریخ شهادت: 1364/02/05
محل شهادت: مریوان
*******************************
شهید ایرج اکبری
فرزند: موسی
تاریخ تولد: 1345/03/15
تاریخ شهادت: 1367/04/04
محل شهادت: طلائیه اهواز

آخرین نظرات

چه کنیم تا کودک ما کتابخوان شود

يكشنبه, ۲۰ دی ۱۳۹۴، ۰۳:۵۹ ق.ظ
انتخاب درست کتاب با توجه به زمان، سن این‌ که کودک در چه مرحله از یادگیری قرار دارد، مهم است.

 خورخه لوییس برخس، نویسنده نامدار آرژانتینی گفته است: "از میان همه اختراعات بشر، کتاب تحسین برانگیز ترین آن‌هاست، و بقیه، پیوست‌های ساختار آن هستند. تنها کتاب گستره ای از تخیل و ذهن است. کتاب همچون پنجره ای است موازی، راهی برای فرار بزرگ‌ترها و نیزراهی برای پرواز خیال کودکان که سبب می‌شود به ساختن داستان‌های بی همتا بپردازند. مطالعه به شناخت، و شناخت بیش‌تر، به بهبود رشد عاطفی و روانی کودک می‌انجامد.

عادت به خواندن از کودکی، گنجینه واژگان کودکان را غنا می‌بخشد و آن‌ها را با مفاهیم اخلاقی نیز آشنا می‌کند. به باور سرخیو دیز، مسئول خدمات کتابخانه مدرسه برینز: "کودکانی که عادت به مطالعه دارند، دارای گنجینه واژگان غنی تر، درک بهتر از خواندن، و همچنین، نوشتاری درست تر هستند،که در دوران طولانی آموزش مدرسه ای، بسیار اهمیت دارد."

اما چه کنیم تا کودکان، با وجود در اختیار داشتن دیگر گزینه‌ها، علاقه بیش‌تری به کتاب نشان دهند؟
سرخیو دیز پاسخی روشن به ما می‌دهد: "نخستین تماس کودکان با کتاب، بیش‌تر وقت‌ها، هنگامی که مدرسه را آغاز می‌کنند، برقرار می‌شو دو سپس کتاب‌های داستانی را با کتاب‌های درسی پیوند می‌دهند، به ناچار و به کندی. علاقه به خواندن باید از خردسالی ایجاد شود، حتی پیش از این‌که کودکان خواندن را فرا گیرند. باید کتاب را همچون یک سرگرمی، مانند یک بازی به کودکان عرضه کرد." اگر چه به نظر این مسئول کتابخانه: "تمام کتاب‌ها ارزش مطالعه ندارند و بسیار مهم است که کتاب‌های مناسب با توجه به زمان، سن و مرحله ای از یادگیری که کودک آن را می‌گذراند، انتخاب شوند."

پنج اندرز برای این‌که کودک یک کتابخوان بزرگ شود:

کتاب را باید همانند یک اسباب بازی در نظر گرفت.
کودکان باید کتاب را لمس کنند، با آن بازی کنند و در آن جست و جو کنند... این یک نیاز بنیادین است تا، هنگامی که بزرگ شدند، کتاب را چیزی کسل کننده نپندارند.

مجبورکردن به خواندن اشتباهی بسیار بزرگ است: باید تلاش کرد کودکان به میل خود مطالعه کنند و این رغبت زمانی پدیدار می‌شود که آن‌ها مطالعه را عاملی برای خوشنودی خود بدانند.

درخواست مشاوره و بازدید از کتابخانه‌ها می‌تواند برای آشنایی با کتاب و درونمایه های مناسب بسیار سودمند باشد. بیش‌تر وقت‌ها، ما کتاب‌های مناسب سن و وضعیت کودکان را نمی‌شناسیم.

اجازه دهیم خود کودکان کتابشان را انتخاب کنند. کودکان باید خود کتاب مورد علاقه‌شان را که با احساسات و نیازهای آن‌ها بیش‌تر سازگار است، انتخاب کنند. اما همیشه باید محتوا و واژگان کتاب‌ها را بررسی کرد تا مناسب سن آن‌ها باشند. این کار به آن‌ها کمک خواهد کرد تا شیوه انتخاب کتاب را که برای کودکان بسیار دشوار است، فرا گیرند.

و از همه مهم‌تر این‌ که برزگ‌ترها باید به دنبال کتاب‌های بهتر باشند و آن‌ها را بخوانند! اگر مایلیم کودکان مطالعه کنند، آن‌ها باید ببینند که ما بزرگ‌ترها نیز مطالعه می‌کنیم، زیرا معمولا کودکان رفتار و عمل بزرگ‌ترهای پیرامون خود را تقلید می‌کنند.

پلام دات آی آر  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">